Svenska Kürkan - Besatt
View
Svenska Kürkan - Besatt
View

Svenska Kürkan/David Lindh

Det var ett och ett halvt år sedan och David Lindh satt med ett nästan färdigt album i handen. Det ska vara den stunden i musikskapandet som man känner sig som lyckligast, det är inte för inte känslan ofta jämförs med att ha genomgått en förlossning, men David kände något annat.
Tomhet, kanske?
Det skulle bli hans andra fullängdare som soloartist. Det var soulig gubbrock, precis som första skivan You gotta fight for your right to feel alright.
David satte stopp och började från början igen.

Våren 2006. Första singeln heter Dare (if I fall in love) och är en duett med Sibille Attar (Tourettes, Little Red Corvette). Hela skivan är mer Prince än Yvonne. Antagligen mer Prince än You gotta fight for your right to be alright också. Det mesta på skivan har David gjort själv: spelar alla instrument, producerar.
För det har hänt en del. Det största och viktigaste är att David har bott på behandlingshem i Kramfors och blivit drogfri efter lång tids missbruk. Som musikaliskt snudd-på-underbarn började han spela gitarr med Yvonne som fjortonåring, sedan dess bas med Broder Daniel, soloprojektet David Lindh & Hail Marys… och som rockmusiker hamnar man varje helg på en festival, på en krog, på en fest.

Men egentligen handlar det ju inte om det som var innan. Det handlar om det som kom efter. Det är det David vill fokusera på, i alla fall:
- I Kramfors släppte jag musiken helt. Jag antog att jag kanske aldrig skulle göra musik igen. Jag visste inte riktigt vad jag skulle skriva om. Men sedan hände det bara något.
Han gjorde om ett par låtar från skivan-som-aldrig-blev-av. Sedan följde allt annat efter. David skrev och skrev, spelade och spelade in. Det blev något helt annat än allt han gjort tidigare, souligare och funkigare och influerat av allt och inget. Helt plötsligt fanns allt där: inte bara kreativiteten utan dessutom två nya ingredienser: disciplin och fokus. Det blev inte bara en utan två nya skivor, nummer två planeras att släppas i höst.
Chocolate & seafood är ingen dyster berättelse. Mest är det en hoppfull skiva.
- Det finns en låt som heter Stay out of my life. Den skrev jag under en nykter period och den handlar om det också. Den fanns med på skivan som aldrig kom ut, men när vi spelade in den stod jag nästan krokryggig för jag var så påverkad. Jag tyckte den låten var värd ett bättre öde så jag spelade in den på nytt nu. Den är viktig för mig.

Och nu, när första singeln Dare (if I fall in love) släpps, är magkänslan en helt annan:
- På ett märkligt sätt känns den både smalare och bredare än allt jag gjort förut. Jag är väldigt stolt.

På skivan medverkar förutom David gästvokalisterna H. Ssermeba, Sibille, Sol och Daniel Alexander samt William (percussion) och gitarristen Patsy Bay Johanson

David spelar också gitarr i Pueblo som snart kommer med sin första skiva.

Svenska Kürkan
First single "Besatt" will be released in August, Svenska Kürkan is right now in a studio recording.

More info here!

Press photo: Download
Back