Petra Marklund - Som du bäddar
View
Black Temple - It All Ends
View
Petra Markund - Det som händer i Göteborg (Stannar i Göteborg)
View
Joel Alme - Flyktligan
View
Death Ray Boot - Make Up My Own World
View

Updates//news!!

For daily updates please follow us on Facebook and Instagram!

”Som du bäddar” - ny singel med Petra Marklund

Efter tre års tid sedan succé albumet ”Inferno” och mega-hiten ”Händerna mot himlen” som sålt sex gånger platina, är Petra tillbaka och åter igen i samarbete med Joakim Berg (Kent) samt Simon Sigfridsson och Jonas Quant (Hurts).

”Som du bäddar” är första smakprovet från kommande albumet ”Ensam inte stark” som släpps 13/11.

Lyssna via: Spotify - Itunes

 

Ny singel och video med Black Temple

Det bästa av två världar, så skulle man kunna beskriva Black Temples debut. Bandet har tagit ut svängarna rejält och kryddar numera sin primitiva urkraft med omedelbara melodier. Den hetlevrade trion från Helsingborg vet bara ett sätt att spela musik på: som om varje ton var den sista. I oktober åker bandet ut på en omfattande klubbturné i Norden och Europa med In Flames.
Den 28 augusti släpps debutalbumet It All Ends, singeln Unlikely Event finns ute nu.

Se videon till Unlikely Event här!!

Lyssna via Spotify - Itunes

Ny singel och video med Death Ray Boot

Death Ray Boots nya singel Dry Spell, är en låt om ånger om såväl det som passerat som det som komma skall. En text som inte lovar något, men hoppas på allt och ett riff lika självklart som natten. Två och en halv minut om panka vänner, kassa framtidsutsikter och rock n roll.

Se videon till Dry Spell här!!

Lyssna via Spotify - iTunes

Skraeckoedlans album ”Sagor” ute nu

Idag släpps Skraeckoedlans efterlängtade uppföljare "Sagor" via Razzia Notes.

Sedan starten 2009 har Skraeckoedlan lämnat djupa fotavtryck i den svenska undergroundscenen. Bandet levererar en buffé av tung fuzzrock med rötterna i Black Sabbath's 70-tals tung-gung, Weezer's poppiga 90-talsrefränger och Mastodon's moderna proggmetal.
Skraeckoedlan kombinerar detta med sång på svenska, berättelser om mytomspunna väsen och tar oss på hypnotiska resor genom riff och ljudlandskap. 2011 släppte bandet debutalbumet "Äppelträdet" och nu kommer äntligen uppföljaren.

 

Lyssna via: Spotify - Itunes

Ny singel med Petra Marklund

Petra Marklund hyllar stökiga minnen i Göteborg. Nya singeln från kommande albumet skildrar kärnan i artistens musik.

Det är platsen där Petra Marklund gjorde några sina första klubbspelningar. Och det är platsen som hon återkommit till gång efter gång för inspiration. Stockholm må vara Petra Marklunds hemstad men livsmottot är "Hemma bra men borta bäst". Nya singeln "Det som händer i Göteborg (Stannar i Göteborg)" är en hyllning till musiken och minnen som skapats i staden med samma namn.

Lyssna på nya singeln: Spotify - Itunes

 

BEATRICE ELI - DIE ANOTHER DAY SUMMER TOUR

YEAH! Inom kort påbörjar Beatrice Eli sin sommarturné!


29 maj - Berlin Festival, Berlin
 3 juni -  Köpenhamn, Distortion Festival/Rust
12 juni - Helsingfors, Sideways
13 juni - Uddevalla, Solid Sound
21 juni - Paris, Svenska Institutet
25 juni - Göteborg, Liseberg
26 juni - Norrköping, Bråvalla
27 juni - Kiruna, Kirunafestivalen
 3 juli - Karlstad, Putte i Parken
 4 juli - Hässleholm, Siesta Festivalen
23 juli - Borås, Sommartorsdagarna
31 juli - Östersund, Storsjöyran
21 aug- Luleå, Musikens Makt
21-22 aug - Stockholm, Dans Dakar

THÅSTRÖM och HELLO SAFERIDE till STOCKHOLM MUSIC AND ARTS

I sommar - den 1-2 augusti spelar bla Thåström och Hello SaferideStockholm Music and Arts. Plats: Skeppsholmen, Stockholm. För biljetter: ticnet.se

Ny video med Death Ray Boot!

Death Ray Boot har precis släppt låten och videon "Make Up My Own World" och så här beskriver sångaren och gitarristen Andreas Wulkan arbetet och hur låten kom till:
"Jag skrev låten när jag var hemlös och pank. Riffet kom när jag satt i soffan i replokalen som jag bodde i. Det var lätt att spela och sjunga på när jag var larmad. Den handlar om hjälplöshet och behandlar mina känslor kring att inte ha någonstans att ta vägen och att bara ha mig själv att skylla. Vi spelar in den med Stacy Parrisch, vår inspelningstekniker och producent. Grunden är lagd live med några få gitarrpålägg bara. Det är ett gemensamt arbete; jag, bandet och Stacy.
Videon spelades in av Markus Witold Östensson. Han fångade känslan fint av att vara delad i sig själv, att försöka stå på sig och kämpa vidare, fast samtidigt inte känna något annat än förakt inför sin egen spegelbild."Kolla in Death Ray Boots nya video "Make Up My Own World" här!!

Maia Hirasawa släpper The Japan Collection

De senaste fem åren har Maia Hirasawa haft två parallella popkarriärer.
Här i Sverige lärde vi känna henne 2007 då debutalbumet ”Though, I’m just me” exploderade på den svenska pophimlen. Uppföljarna ”GBG vs STHLM” (2009) och ”What I saw” (2013) befäste bilden av en egensinnig artist med något så ovanligt som ett unikt uttryck. Samtidigt har hon även haft en karriär i Japan där hon i dag är en minst lika etablerad låtskrivare, producent och sångerska. På ”The Japan Collection”, som redan släppts i Japan men då i en annan version, får även vi nordbor ta del av låtar som i många fall blivit stora hits i Japan
– Det finns så otroligt många låtar som jag bara släppt i Japan och det har känts konstigt att folk i Sverige inte haft tillgång till dem. Nu är det äntligen dags att släppa dem här också, säger Maia Hirasawa.
 
”The Japan Collection” består av material som spelats in under flera år vid olika tillfällen men hålls ändå samman av ett artistskap med en egen röst. Maia Hirasawa är alltid Maia Hirasawa, oavsett om hon befinner sig i Japan eller i Sverige.
 
Med ”The Japan Collection” sammanflätas de två karriärerna ytterligare. 

The Japan Collection släpps 18/2

Joel Alme släpper singeln och videon "Backa tiden"

Nu är äntligen "Backa tiden" med Joel Alme ute! Videon är regisserad av Johan Westerlind.
Kolla här!

Albumet "Flyktligan" släpps 11 mars.

Se nya video till KOM MED MIG!

Titta på THÅSTRÖMS video HÄR.
Regi: Amanda Ooms.

Beatrice Eli vann Årets Pop vid P3 Guld-galan!

GRATTIS BEATRICE!!

Tomas Andersson Wij. Ensam på scen. Vårturné.

Under våren fortsätter TAW sin resa genom Sverige med en serie akustiska solokonserter. Många menar att det är så man helst ska se honom: ensam på scen. Tomas Andersson Wij är en av få i landet som kan trollbinda en publik i två timmar med bara sånger, gitarrspel och historieberättande.

12/3 - Uppsala, Katalin

13/3 - Örebro, East West

14/3 - Karlskrona, Karlskrona konsthall

19/3 - Umeå, Sagateatern

20/3 - Eskilstuna, Biograf Royal

21/3 - Växsjö, Palladium

27/3 - Bollnäs, Bollnäs Kulturhus

16/4 - Gävle, Teatern

www.blixten.se/artist/tomas-andersson-wij

Ny video från Hello Saferide!

Äntligen är videon klar till Hello Saferides nya singel "Hey Ho".

 

I huvudrollerna ser vi hunden Caspian och Blanca Engström. Siri Hjorton Wagner har regisserat.

Se den här.

Joel Alme släpper albumet ”Flyktligan” och åker på turné i vår

11 mars 2015 släpper Joel Alme efter tre års väntan sitt fjärde album, ”Flyktligan” (Razzia Records). Denna gång med texter på svenska. I samband med albumreleasen ger han sig ut på en större turné vars elva första datum presenteras nedan.

Joel Alme debuterade med den rosade ”Master of Cermonies” 2008. Albumet följdes av ytterligare två kritikerhyllade album, ”Waiting for the Bells” (2010) och ”A Tender Trap” (2012). 2015 är Joel Alme tillbaka med albumet ”Flyktligan”, hans första med texter på svenska.

”Flyktligan” är en mycket personlig samling låtar om Joels uppväxt och familj. En släktkrönika och en modern arbetarklasskildring. Det är en berättelse om flykt undan sorg, undan uppväxten. Om de som offras och de som överlever.

Det handlar om missbruk, ensamstående mammor som tar sig vidare och barndomens vänskapsband. Den dagliga kampen för att bryta nedärvda mönster. Och kärleken.

Albumet är inspelat av producenten Mattias Glavå (Håkan Hellström, Anna Järvinen) i Göteborg och släpps av Razzia Records i mars. Redan i januari släpps den första singeln ”Backa tiden”.

I samband med att albumet släpps ger sig Joel Alme ut på en Sverigeturné:

Joel Alme vårturné 2015

1/4 Göteborg, Stora Teatern

8/4 Malmö, Victoriateatern

9/4 Malmö, Victoriateatern

10/4 Stockholm, Debaser Medis

11/4 Linköping, Doom

17/4 Hultsfred, Hulingen

18/4 Växjö, Kafé Deluxe

19/4 Kalmar, Stensökrogen

25/4 Umeå, Scharinska

29/4 Uppsala, Vdala

30/4 Eskilstuna, Royal

 

Foto: Anna Ledin Wirén

BEATRICE ELI FÅR MUSIKFÖRLÄGGARNAS STIPENDIUM!

Det prestigefyllda stipendiet är på 25 000 kronor och delas ut på Musikförläggarnas gala på Berns i Stockholm den 7:e november. Motiveringen är:

– Vi vill välkomna en efterlängtad, men ny ikon. En som befriar popmusiken, gör den både spännande och angelägen igen – på alla dess plan. En som skriver texter om mod, sorg, åtrå och sex samt komponerar sånger som både kan vara smarta, stora och mäktiga eller underskönt vackra ballader. Vi vill välkomna en stark röst som är rättfram och som tar en självklar plats på scen. Musikförläggarnas stipendium 2014 går till en nyligen albumdebuterande kompositör och artist som jobbar gränslöst och kompromisslöst framåt – Beatrice Eli.

 

GRATTIS BEATRICE!

Weeping Willows släpper julskiva

12e november släpps Weeping Willows ”Christmas Time Has Come” med inspelningar av bandets favoritjullåtar. Skivan gästas av vännerna Doug Seegers, Helen Sjöholm, Annika Norlin och Jonas Karlsson.

Förbeställ din CD/Vinyl redan nu och få den signerad.
CDON: http://bit.ly/1DxeY4p (CD)
Ginza: http://bit.ly/1Ckxs4F (CD)
Bengans: http://bit.ly/1vuUW8g (CD + vinyl)

Se Weeping Willows live i vinter
SILJA GALAXY 7/11 (Ej julspelning)
GÖTEBORGS Konserthus 21/11 med GBGs Symfoniker. (Ej julspelning)
MALMÖ (Amiralen) 28/11
UPPSALA (Katalin) 5-6/12
STOCKHOLM (Cirkus) 10/12
VISBY (Wisby Strand) 12/12
ESKILSTUNA (Royal Biografen) 13/12
NORRKÖPING (Flygeln) 14/12
BORÅS (Åhaga) 19/12
JÖNKÖPING (Kulturhuset Spira) 20/12.


Biljetter: http://bit.ly/11nadLRBeatrice Eli kammar hem fina recensioner

"Beatrice Eli mejar ner allt motstånd med ballader, poprökare, humor, politik och mörker. Det är riot grrrl anno 2014." skriver Kristin Lundell i Aftonbladet och drämmer till med fyra plus.
"DIE ANOTHER DAY" släpps på onsdag.

The 405 premiers "Moment Of Clarity"

Check out Beatrice Eli's brand new video here at The 405!

THÅSTRÖM släpper nytt album och åker på en stor turné i vinter

Nu är det tid. Thåström ska åter erövra Skandinavien.
En av Sveriges största artister genom tiderna kommer med nytt album och åker på stor efterlängtad Skandinavienturné.

Thåström är just nu inne i studion och slutför ett album som ser ljuset i februari nästa år. I mars ger sig sen Thåström med band ut på vägarna:

4 mars – Stockholm, Annexet
5 mars – Stockholm, Annexet
6 mars – Linköping, Saab Arena
7 mars – Uppsala, Svandammshallarna
11 mars – Bergen, USF Røkeriet
12 mars – Oslo, Sentrum Scene
13 mars – Norrköping, Flygeln
14 mars – Huskvarna, Folkets Park
19 mars – Köpenhamn, Amager Bio
20 mars – Lund, Mejeriet
21 mars – Malmö, Amiralen
25 mars – Göteborg, Gothenburg Film Studios
26 mars – Göteborg, Gothenburg Film Studios
27 mars – Karlstad, Nöjesfabriken
28 mars – Eskilstuna, Lokomotivet
9 april – Umeå, Idunteatern
10 april – Falun, Magasinet
11 april – Örebro, Conventum

Razzia Notes kontrakterar Death Ray Boot

Malmöbaserade Death Ray Boot startades som en duo under 2011 av Frej Magnusson (bas) och Andreas Wulkan (sång, gitarr). Med inspiriation från 70-talets punk, 90-talets grunge och det tidiga 00-talet stoner började de jobba fram en idé om hur de ville låta. Med fokus på melodier över spretiga fuzzgitarrer och distad bas a la Motörhead har de lyckats skapa sitt eget unika sound: stoner/rockharvande med melodier som gång på gång närmar sig gränsen till pop. År 2011 släppte Death Ray Boot sin första demo EP, vilket följdes av turneér i Sverige och Baltikum. Under de följande 2 åren spelade de in mer musik, Michael Ödegården (trummor) fick en fast plats i bandet och trion spelade in och släppte videon "Make Up My Own World" år 2014. Därefter följde flertalet spelningar i Sverige. Videon kan du se här.

Tomas Andersson Wij gör skiva, bok och turné.

15 oktober släpper Tomas Andersson Wij sitt nionde album, Mörkrets hastighet. Två veckor senare kommer boken Gå rakt fram och över husen, ett urval av hans sångtexter. I november inleds en turné, som fortsätter våren 2015.  

Dead Soul

Har du inte redan upptäckt Dead soul så är det hög tid nu. Bandet har precis släppt "Live in Studio Underjord". Så gör dig själv en tjänst och klicka dig vidare till www.dead-soul.com

"Through Oblivion" - new video from In Flames

Watch "Through Oblivion" here. The single is due for release August 22nd (in Scandinavia incl. Finland) and the album "Siren Charms" is out September 5th.
Director: Patric Ullaeus / Revolver - 2014

New video from Hello Saferide

The video for "I was Jesus" is here! AND the song is released digitally today aswell. Watch it HERE.
The video is made by Mats Udd and his wonderful team.

 

Way Out West - yes!

Nu drar Way Out West snart igång i Slottskogen i Göteborg (7-9 augusti).
Missa inte Annika Norlin (Säkert!/Hello Saferide) på Linnéscenen på lördag, kl. 20.40.
Beatrice Eli spelar på Trädgårn's Lilla Scen 00.30, även det på lördag. Obs: kolla schemat då och då, ändringar av tid kan ju ske ibland! Have fun.

Ny skiva med Hello Saferide!

Annika Norlin släpper nytt Hello Saferide-album den 3:e september: "The Fox, The Hunter and Hello Saferide", boken "Texter" samt spelar på sommarens Way Out West i Göteborg!

Mer info här!!

Beatrice Eli på Kentfest

Beatrice Eli uppträder på Kentfest som äger rum den 1 juni på Ullevi i Göteborg och på Gärdet i Stockholm den 15 juni. Hon sjunger också duett på låten Godhet på Kents nya skiva Tigerdrottningen.

Premiär för Beatrice Elis nya video Girls

Se den här!

Så här skriver The Line Of Best Fit om den.
PSL visar den här...och Pigeons and Planes här...

21 mars släpps singeln digitalt i Skandinavien.

Weeping Willows+Lars Winnerbäck= sant

 

 

I sommar hoppar Weeping Willows på i stort sett hela Lars Winnerbäcks turné. Dessa spelningar medverkar de på:

4 juni  - Cirkus, Stockholm
5 juni  - Cirkus, Stockholm
11 juni - Trädgårn, Göteborg
12 juni - Trädgårn, Göteborg
25 juni - Sentrum Scene, Oslo
3 juli - KAP Studenternas, Uppsala
4 juli - Stångebro, Linköping
6 juli - Sundbyholm Slott, Eskilstuna
16 juli - Folkets Park, Borlänge
17 juli - Mariebergsskogen, Karlstad
18 juli - Fästingshörnan, Varberg
19 juli - Citadellet, Landskrona
20 juli - Fredrikskans, Kalmar

Weeping Willows åker även ut på en egen turné med start redan 28 mars på Pustervik i Göteborg. Hela turnén hittar man här.

Weeping Willows går in tvåa på den svenska albumlistan

Den här veckan dundrar Weeping Willows nya album "The Time Has Come" in på albumlistans andra plats i Sverige! Underbart!

DEAD SOUL - KILL THE PAST

Ny video/singel från DEAD SOUL som åker på turné med Haunted inom kort, turnépremiär i Göteborg den 28 mars. Se datum och platser här.

KILL THE PAST (VIDEO)

Vote for Port Noir, Dead Soul or In Flames at Bandit Rock Awards

Port Noir and Dead Soul are nominated to Best Breakthrough Act (Sweden) and In Flames is nominated to Best Live-Act (Sweden) at Bandit Rock Awards! Congratulations! Vote here.

Port Noir - In this void

Check out the new video from Port Noir here!

Antikythera Chapter One

This is the first video from Anders Björler's forthcoming album "Antikythera", due for release November 6th on RAZZIA NOTES.

DEAD SOUL får en FEMMA i Expressen idag

"...den starkaste svenska rockdebuten jag har hört sedan Soundtrack Of Our Lives ”Welcome To The Infant Freebase” – Martin Carlsson, Expressen
Albumet "In the darkness" släpps nästa onsdag.

Turnédags även för Maia Hirasawa

På fredag startar Maia sin höstturné! Se henne på följande platser och datum:
11/10 - Konserthuset, Kristianstad
12/10 - Kafé De Luxe, Växjö
17/10 - Nefertiti, Göteborg
18/10 - Inkonst, Malmö
25/10 - Debaser Medis, Stockholm,
31/10 - Munken, Norrköping
9/11 - Konserthuset i Gävle
23/11 - Karlskrona konsthall, Karlskrona

Mer info här.

Ossler åker på höstturné

Premiären äger rum i Gasklockorna i Gävle 24 oktober, övriga datum finns på Headstomps hemsida.
I samband med turnén släpper också Ossler en video till "Fåglar faller", som är regisserad av videokonstnären Anders Weberg. Se den här.

Burn forever - a brand new video from DEAD SOUL

Check it out here! The debut album "In The Darkness" is due for release October 23rd.

Razzia kontrakterar Weeping Willows

Bandet befinner sig just nu i studion för att slutföra inspelningen av sitt sjunde album "The times has come", som produceras av Johan Berthling och Goran Kajfes. Skivan beräknas komma i februari.

In Flames exklusivt på Gröna Lund

Nästa fredag, den 27 september, spelar In Flames på Gröna Lund i Stockholm. Nöjesparken, som egentligen har stängt för säsongen då, öppnar upp exklusivt för den här konserten. Senaste gången In Flames spelade där var det fullsatt med 15000 personer i publiken.

Dead Soul supports Ghost in Scandinavia...

...and releases debut album "In the darkness" October 23rd.
The tour starts November 25th at Mejeriet in Lund.
25/11 - Mejeriet, Lund
26/11 - Trädgårn, Göteborg
28/11 - Rockefeller, Oslo
29/11 - Folken, Stavanger
30/11- USF Verftet, Bergen
2/12 - Byscenen, Trondheim
4/12 - Gasklockorna, Gävle
5/12 - Club 700, Örebro
7/12 - Flygeln, Norrköping
8/12 - Münchenbryggeriet, Stockholm
9/12 - Idunteatern, Umeå
11/12 - Club Teatria, Oulu
12/12 - Pakkahoune, Tampere
13/12 -The Circus, Helsingfors

"Animals" - new video from Gerilja!

Check it out here.

Gerilja supports Kvelertak in Europe!

29/9 - Karlsruhe, Substage Halfhouse
30/9 - Frankfurt, Batschkapp
1/10 - Saarbruecken, Garage Halfhouse
3/10 - Bremen, Schlachthof
5/10 - Nuernberg, Hirsch
6/10 - Dresden, Beatpol
7/10 - Prague, 007
8/10 - Salzburg, Rockhouse
9/10 - Dornbirn, Conrad Sohm
11/10-Winterthur, Gaswerk
13/10-Paris, Divan du monde
14/10-Colmar, Le Grillen
15/10-Nijmegen, Doornroosje
16/10-Patronaat kz, Haarlem
17/10-Rotterdam, Barog
18/10-Copenhagen, Amager Bio
19/10-Aarhus, Voxhall

 

Le Garde signs with Razzia Records...

...and releases debut video "Chaos". The single is due for release August 30th. Yeah!

Brand new video from Port Noir

Port Noir's first official single and video "Tide" is released today. It's directed by Linus Hermansson at Mandarin AB and the band. Check it out here.

"Isarna" utsedd till 2000-talets bästa svenska musiklyrik

Av över 300 nominerade låtar vann Säkert!s "Isarna" Babels och PSLs omröstning om 2000-talets bästa musiklyrik. Mer information här! Ett stort grattis till Annika Norlin!

Maia Hirasawa släpper nytt album i april

24 april släpper Maia Hirasawa sitt tredje album "What I Saw".
Första singeln "Lights are out" kommer i mars. Mer information här.

The Guardian premieres "It's over"...

...the brand new video from Beatrice Eli! Directed by Mats Udd.
Watch it here.

Minora till Razzia Notes

Razzia Notes välkomnar Minora till familjen! EP:n "Into the ocean" släpps digitalt 1 mars.
Mer info här.

Razzia Notes kontrakterar Port Noir

Anders Fridén har sajnat Port Noir från Södertälje till den nystartade labeln Razzia Notes. Ett album kommer att släppas senare i år.
Tillsvidare kan man njuta av videon till "Sun dè Man".

Osslers nya album...

..."Stas" går direkt in på plats 10 på den svenska albumlistan den här veckan!
Grattis Ossler!

SÄLLSKAPET - NOWY PORT - 10 APRIL

Razzia kan idag meddela att Sällskapet släpper sitt efterlängtade andra album "Nowy Port" 10 april.

"Efter 4 dagar i Helsingborg tillsammans med 200 syntar och blanka papper så hade vi sett en glimt av destinationen. Så här fyra år senare tycker jag fortfarande den är lika spännande och jag hoppas resultatet framkallar lika starka bilder hos andra som det gör hos mig."
- HELLBERG

"Lukten av högspänningskablar, järnskenor, diesel och överhettad elektronik på en blöt bangård i oljehamnen."
- OSSLER

"...en långsam dubbel Zagajewski med is, tack..."
- THÅSTRÖM

"Sällskapet bad mig att medverka på en låt, och jag fick helt fria händer. Låten va i form av en liten melankolisk diamant i piano moll, och nervositeten steg. Herre min skapare, hur ska jag kunna lägga sång på en låt som ingår i ett projekt som vokalguden Thåström är med på? Det va bara att slå på disten, damma av den skitigaste förstärkaren och hitta den vackraste lilla guldmick som jag kunde komma över, och låta nervositeten sippra ur mig. Resultaten blev sluddrigt lo-fi, och orden kan man knappt höra, men nöjd blev jag."
- ANNA VON HAUSSWOLFF

"Utan ett bra sällskap blir resan genom den europeiska skymningen outhärdlig. Det är en gammal sanning. Du kan bara resa med den eller dom du älskar."
- BRUNO K ÖIJER

Razzia Notes presenterar: GERILJA

Gerilja, som redan är klara för By:Larm i Oslo 13 februari, tillhör numera Razzia Notes artiststall. 8 mars släpps första singeln "Animals". Mer information om bandet hittar man här. Welcome dudes!

Videopremiär för Osslers "Tiden lider"

Här kan man se Ossler supernya video till "Tiden lider", som är hämtad från hans sjätte soloalbum "Stas" som släpps imorgon. Regi: Peder Bergstrand.

Petra Marklund nominerad till Årets Artist vid P3 Guld

Rösta på Petra genom att Sms:a guld artist5 till 72250.
Mer info här!

I Are Video

The brand new video for Given is given (part 1) is now released.
The album "The Winter Ward" is due for release late January 2013.

Anders Fridén launches Razzia Notes

The first release from Razzia Notes will be the forthcoming album from I Are Droid, "The Winter Ward" due for release Jan 23th in Scandinavia. More info soon.

A message from I Are Droid...

...here.

Congratulations, Petra Marklund...

...who debuts at No 1 on this week's album chart in Sweden with "Inferno". YEAH!

James Iha släpps idag

James Ihas första soloalbum på  14 år: "Look To The Sky" släpps idag.

Läs om James musikaliska lärdomar på Nöjesguiden

Sist men inte minst...

Här är ett kort smakprov från vad som komma skall....

...och ”Som jordgubbarna smakade...” har världspremiär på Stockholm Filmfestival...

...9 dagar innan release, den 12 november.
Mer info om biljetter etc  här.

THÅSTRÖM släpper live DVD

21 november släpps "Som jordgubbarna smakade...", den första officiella live DVD:n med THÅSTRÖM. Det är Anders "Balsam" Hellström som producerat den och inspelningarna gjordes på bla Cirkus i Stockholm och på Sentrum Scene i Oslo.
Med fyra utsålda spelningar på Cirkus i Stockholm, kickstartade en av årets mest bejublade och mest sedda svenska turnéer 2012.
Konsertfilmen släpps både på DVD och Blu-Ray samt på en dubbelvinyl. En enkel CD medföljer också till DVD:n och Blu-Ray:en.
Förhandsboka ditt exemplar här:
Bengans
CDON
GINZA

”Inferno” släpps idag

Idag släpps Petra Marklunds nya album "Inferno" och hyllas av en bred kritikerkår.
Hanna Fahl på DN skriver "Det är en sammanhållen skiva, suveränt välskriven, och i vissa stunder lyfter den och flyger - produktionen full av rymd och ljus, Marklund stark och närvarande." (4 av 5)
I Svenska Dagbladet tycker Kristin Lundell att: "..."Inferno" är en liten poppärla: välskriven, med både själ oh hjärta och lika delar tyngd och luftighet." (5 av 6)Razzia kontrakterar Pelle Ossler

Just nu spelar Pelle Ossler in sitt kommande soloalbum, som släpps i slutet av januari. Skivan är producerad av Christian Gabel (bob hund) och Mikael Herrström (Ane Brun, Thåström, mfl).
Ossler hade även med sin musik i den hyllade dokumentärfilmen ”För dig naken”, som handlar om konstnären Lars Lerin och hans sökande efter kärlek, regisserad och producerad av Sara Broos.
I vinter och sommar har Pelle också varit livegitarrist i Thåströms hyllade band.

Om du gillar Ossler - gilla hans Facebook här.

Kolla in videon till Händerna mot himlen

Här kan du se videon till Petra Marklunds singel "Händerna mot himlen", som släpps digitalt idag.
Aftonbladet.se.

Premiär för Petra Marklunds purfärska singel Händerna mot himlen

på Scandipop! Lyssna här. Singeln släpps digitalt på fredag.

Här hittar du Petras nya hemsida.

Världspremiär för Timo Räisänens nya video "Second cut"

Kolla in den här på Aftonbladet!
Singeln finns på Wimp, iTunes och Spotify mfl from nu.

Fatboy to release new album ”Love Creole”

On September 26th Razzia records will release Fatboy´s fourth album "Love Creole". The album was recorded in Decibels studion in Stockholm with Simon Nordberg as producer

For more information check here

Petra Marklund släpper nytt album

Den 17 oktober släpper Petra Marklund sitt nya album på Razzia Records.

Läs mer på DN

RAZZIA signs BEATRICE ELI

Razzia welcomes Beatrice Eli, who's right now recording her forthcoming debut-EP "It's over EP" due for release in Scandinavia late August. For people in Stockholm: don't miss Beatrice's gig at Debaser Slussen this Friday (opening act for Young Magic). Here's the video to The Conqueror.
Beatrice on Facebook.

Joel Alme is getting great reviews for "A Tender Trap":

”Gör det storslagna när och personligt” 
Aftonbladet 4/5, Markus Larsson
”Ingen annan uttrycker det finare än Joel Alme just nu”
DN 4/5, Mattias Dahlström
”Joel Almes inte alltid helt tonsäkra röst gör bräckligheten än skönare”
Nöjesguiden 4/5, Patrik Forshage
”En av tjugohundratalets mest välljudande blågula skivor”
Sonic 9/10, Pierre Hellqvist
”här finns egentligen inte ett onödigt eller utbytbart spår”
GP 4/5 – Jan Andersson
”längtansfullt och vackert rakt igenom”
VK 4/5, Evelina Burström
”Romantik i lager på lager”
Metro 4/5, Maria Forsström
”Ett av dom bästa Svenska albumen i år”
Kupé, Mattias Biström
”det är nu som det stora genombrottet borde ­infinna sig”
Sydsvenskan, Anders Jaderup
”Detta är en av årets bästa plattor”
Allehanda.se 4/5, Marcus Melinder
”Vill man färgsätta sin sommar med stora svepande penseldrag, tonsätta den med stråkar, en ond-skön klump i magen och en oklar tår i ögonvrån är "A tender trap" perfekt”,
TT Spektra 4/5, Sara HaldertIt's a bird! It's a plane! - new video

It's a bird! It's a plane! has released a new video for the single "Crow Hill". Check it out here.
Their debut album "Here comes the sun" is due for release May 7th.

 

THÅSTRÖM klar för Popaganda i Stockholm 24/8

Sommarens spelningar ser ut som följer:
24/6 – Bergen - Bergenfest – Norge
30/6 – Borlänge – Peace & Love Festivalen
5/7 – Karlstad – Putte I Parken
6/7 – Helsingborg – Sofiero Slott 
13/7 – Haugesund – Vikedal Roots Festival – Norge
20/7 – Österlen – Kronovalls Vinslott
21/7 – Göteborg – Röda Sten
27/7 – Östersund – Storsjöyran
28/7 – Piteå – Piteå Dansar och Ler
2/8 – Oslo – Operahusetaket – Norge
4/8 – Trondheim – Olavsfestdagene – Norge
24/8 – Stockholm – Popaganda
30/8 – Västerås – Sigurdsområdet

THÅSTRÖM - sommarturné

På följande platser spelar THÅSTRÖM i sommar:
24/6 – Bergen - Bergenfest, Norge
30/6 – Borlänge – Peace & Love Festival
5/7 – Karlstad – Putte I Parken
6/7 – Helsingborg – Sofiero Slott
13/7 – Haugesund – Vikedal Roots Festival, Norge
20/7 – Österlen – Kronovalls Vinslott
21/7 – Göteborg – Röda Sten
27/7 – Östersund – Storsjöyran
28/7 – Piteå – Piteå Dansar och Ler
2/8 – Oslo – Operahusetaket, Norge
4/8 – Trondheim – Olavsfestdagene, Norge
30/8 – Västerås – Sigurdsområdet
Mer info här.

Joel Alme at PSL!

Check out the brand new video for Joel Alme's single "A Tender Trap" at PSL!
The album is due for release May 9th.

 

IT’S A BIRD! IT’S A PLANE! - New Single.

IT’S A BIRD! IT’S A PLANE!
"CROW HILL" - Available Digitally April 16th 2012
 
"Crow Hill" is the first single from It’s A Bird! It’s A Plane!s debut album Here Comes the Sun.  The song is a melancholic, but joyous gospel ballad about friendship through life and into death. Crow Hill was recorded in Decibel studios in Stockholm and features members of the Tensta Gospel Choir.
 
It’s A Bird! It’s A Plane! are Joel Sjöö and Andreas Söderlund. The Swedish duo started out writing slow melancholic songs for just piano and vocals in 2010. Since then the band has grown from a side project to a main focus and the music has developed into a mix of the original stripped down ideal and a massive symphonic sound.
 
IAB! IAP! released their first EP in february of 2011. A copy found its way to Glasvegas, who hand-picked the duo to be the opening act for their European tour. These shows were IAB! IAP!:s first live appearances ever. Since then they have released the single Another Tunnel, Another Light (play listed on Swedish national radio P3) and played Sweden's finest alternative music festival Way Out West.

Thåström etta på albumlistan i Sverige och fyra i Norge

Och igår var det turnépremiär på Cirkus: Läs vad Anders Nunstedt från Expressen tyckte om spelningen här.

 

Nu är albumet "Beväpna dig med vingar" släppt...

Från SvD:
BEVÄPNA DIG MED VINGAR
Thåström
(Razzia/Sony)
Betyg: 5 av 6
Sent i lördags natt satt jag i ett kök på Södermalm och lyssnade på Thåströms tre senaste album.
Än en gång grep mig svartsjukeballaden Fan fan fan med en nästan skrämmande intensitet.
Den upphör aldrig att beröra. Men de vackraste ögonblicken på Beväpna dig med vingar blir jag snarare djupt rörd av. På finast möjliga vis. Berörd och rörd är ju inte nödvändigtvis samma sak.
Ty där, i synnerhet i sångerna Smaken av dig och Samarkanda, framträder en artist som snart 55 år gammal inte kan låta bli att besjunga hur han är förälskad och förlorad igen. Det är förstås inget ovanligt i sig men när Sven Joachim Thåström gör det så är det just det.
Det är när han verkligen talar med oss som han skiner som starkast. När han till synes rakt ur hjärtat berättar för oss om sånger, saker, ögonblick, personer och platser han har älskat eller bara inte blir av med, de där som bara har etsat sig fast.
Som om Thåström med varje album kommer allt närmare att presentera själva fundamentet som hans livsverk - och hans eget liv - vilar på. Det blir väldigt speciellt när det rör sig om en man som, likt en stockholmsk Tom Waits, så sällan ger intervjuer och vars liv utanför scenen alltid är höljt i dunkel.
Och just som senare års Waits vilar Beväpna dig med vingar på en botten av fotstampande dammig industriell Berlin-blues. När han stundtals lämnar den löpande självbiografiska uppriktigheten så berättar han också korta historier om människoöden med waitskt effektiva rader. Fast, samtidigt, är sanningen den att de förblir typiskt svenska, som Thåström själv beskrev sig på sitt förra album.
Alltid närmare till tunnelbanans gröna linje än till Berlin, Dalston eller New York. Till och med Dr John-körerna i titelspåret verkar vänta i en motellreception någonstans längs E18.
Poeten Michael Strunge och konstnären Frans Masereel tackas på omslaget, referenserna till Gun Club, John Cale och Nina Simone gör mig glad men det som når längst in är rader om medelsvenska bensinstationer och en övergripande känsla av att slutligen ha hittat hem.
När skådespelerskan och flickvännen Amanda Ooms i - i övrigt ordlösa - Brunkebergstorg nästan fnissande viskar ”hur fan ska vi hinna med allt?” känns det som att få ta del av en privat dialog om återfunnen tro, hopp och kärlek.
Och när producenten Ulf Ivarsson i den avslutande psalmlika balladen Sluta när jag vill lägger Thåströms röst så långt fram att hans andetag når en bit utanför högtalarna fångar det ljudet av en unik artist som aldrig har varit bättre.

Bästa spår: Samarkanda
Lyssna också på: Jacaszek – Glimmer (album) och Tindersticks – Chocolate (albumspår)
Övrigt: Thåström inleder en turné på Cirkus i Stockholm den 26 februari och avslutar den i Helsingfors den 18 april.

Andres Lokko

Joel Alme is recording a new album

Joel Alme's third album, titled "A Tender Trap", is due for release May 9th, expect a single pretty soon. More information will follow.
Visit Joel's new Facebook page and if you like him like him....

Firefox AK new video

Color The Trees Feat. Tiger Lou is the new single from Firefox AK. The brand new video for the single, which is officially released on February 6th, was once again directed by Robinovich. A moving and delicate song, the video captures the venerability and emotion conveyed in the layered lyrics. You can see the new video here: COLOR THE TREES VIDEO

Idag släpps singeln ”Beväpna dig med vingar”

...på Itunes, Spotify, mm. Albumet med samma namn släpps 15/2. Mer info på Thåströms hemsida.

Maia Hirasawa #1 at TOKIO HOT 100 CHART 2011 (J-Wave)

Maia Hirasawa tops the annual chart at J-Wave's Tokio Hot 100 Chart in Japan with her big hit "Boom"! A great way to start 2012. Congrats, Maia!

Teaser for SVT's M-Special about Thåström

Here's the teaser for the concert-docu about Thåström from last year's gig at Way Out West, which will be broadcasted at SVT this Saturday at 19.00. The album "Beväpna dig med vingar" is due for release February 15.

Peter Jöback på TV

De 22 december kl 23.00 sänder TV4 en exklusiv grammisnominerad kortfilm med Peter Jöback i regi av Magnus Renfors. I januari kommer vi även kunna följa Jöbacks resa i sina idolers fotspår där han utmanar sig själv och sina drömma i en serie för SVT.

Andreas Mattsson på årsbästalista i DN!

Andreas Mattssons fantastiska album "Kick Death´s Ass" är med på PO Tidholms åsbästalista i DN

Thåström - Beväpna dig med vingar

Som vi har väntat.

Alla vi som fortfarande får rysning av varenda rad i självbiografiska "Kort biografi med litet testamente", vi som följde tågen av längtan långtbort och stod längst fram på Way Out West i somras.
Nu är det bara två månader kvar.
Tre år efter storsäljande "Kärlek är för dom" skakade om vår värld är uppföljaren här.
"Beväpna dig med vingar", som är producerad av Thåström och Ulf Ivarsson, spelades in i Stockholm tillsammans med bland andra niklas Hallberg, Pelle Ossler, Ulf ivarsson, Mikael Nilzén och Anders Hernestam. Mixade gjorde Michael Ilbert i mytomspunna Hansastudio i Berlin.

"Beväpna dig med vingar" släpps 15 februari och elva dagar senare inleds en omfattande Nordenturé med fyra utsålda kvällar på Cirkus i Stockholm.

Mer info här

It's A Bird! It's A Plane! - New Video

As the secretive duo place the finishing touches to their debut album, they have recorded a special treat for the christmas break. A cover of the Brian Eno classic "By this river", the video was Directed and produced by super creative Anders Weberg & is a stimulating piece that soundtracks the early mornings to a the lovely winter holidays.

http://www.youtube.com/watch?v=1bjUo6Z6jMs&feature=youtu.be

In Flames nominated for two awards at P3 Guld

Vote for the band in Best Rock/Metal of the year or/and in Best Band of the year.

Romantiken part 2

Check out a new clip from the documentary about the recording session of Tomas Andersson Wij's forthcoming album "Romantiken" due for release late January.

Firefox AK tour 2012

Firefox AK is touring Europe again! After the successful support for HURTS Firefox AK will be performing songs from the album COLOR THE TREES. To get your tickets, please go here: http://www.eventim.de/

In Flames has sold gold in Sweden

The band's latest album "Sounds of a playground fading" (rel. in June) has now been awarded with a gold certification in Sweden! Congrats, In Flames.
The band, currently on a world tour, will come back to Sweden (and Scandinavia) during spring 2012:
April 10: Huskvarna, Folkets Park Teater Ladan
April 11: Trollhättan, Folkets Hus
April 12: Copenhagen, Vega, Denmark
April 13: Örebro, Klubb 700
April 14: Linköping, Garden
April 15: Karlstad, Nöjesfabriken
April 17: Bergen, Peer Gynt Hallen, Norway
April 18: Stavanger, Folken, Norway
April 20: Trondheim, Studenter Samfundet, Norway
April 21: Åre, TV4, Sport Arena
April 22: Piteå, Norrmalmia
April 24: Umeå, Idun
April 25: Gävle, Maxim
April 27: Seinäjoki, Rytmikorjaamo, Finland
April 28: Tampere, Pakkahuone, Finland
April 29: Oulu, Teatria, Finland
April 30: Jyväskylä, Lutakko, Finland
May  02: Debaser Slussen, Stockholm

Extra datum för Thåström i Stockholm

26 februari - Stockholm, Cirkus UTSÅLT
27 februari - Stockholm, Cirkus UTSÅLT
28 februari - Stockholm, Cirkus UTSÅLT
29 februari - Stockholm, Cirkus EXTRA DATUM
7 mars - Århus, Voxhall
8 mars - Köpenhamn, Store Vega
9 mars - Malmö, KB FÅTAL KVAR
10 mars - Malmö, KB FÅTAL KVAR
14 mars - Göteborg, Trädgår'n
15 mars - Göteborg, Trädgår'n
16 mars - Göteborg, Trädgår'n UTSÅLT
17 mars - Oslo, Sentrum Scene
22 mars - Eskilstuna, Lokomotivet
23 mars - Norrköping, Flygeln
24 mars - Örebro, Conventum
29 mars - Umeå, Umeå Open
12 april - Uppsala, Uppsala Konsert och Kongress FÅTAL KVAR
13 april - Gävle, Gasklockorna
14 april - Falun, Magasinet
18 april - Helsingfors, Tavastia

 

Mer info här!

Firefox AK

Firefox AK is coming to the UK! Playing the Music Week party, this will be a great show for anyone that is in london around this date. Get down there!

 

Tomas Andersson Wij släpper nytt album

25 januari släpper Tomas Andersson Wij sitt nya album, Romantiken. 5 december kommer första smakprovet, singeln Jag är på väg till dig. Låten är skriven tillsammans med Andreas Mattsson, som också har producerat albumet.
Romantiken är analogt och varmt inspelad tillsammans med medlemmar från bandet Tape, som satt alla låtar live i studion tillsammans med TAW. En rad gäster hälsade på under inspelningsdagarna: Ane Brun, Mauro Scocco, Ulf Stureson, Niclas Frisk och medlemmar från Deportees för att nämna några. Filmregissören Jonas Selberg Augustsén följde alltsammans med sin kamera. Klipp från en kommande dokumentär släpps löpande på You Tube.
Mer information hittar du här

A Heavy Feather on tour

See A Heavy Feather on tour:

11 december - Stockholm, Södra Teatern
12 december - Göteborg, Hagakyrkan
15 december - Malmö, Inkonst (Teatern)
17 december - Umeå, Sagateatern

Thåström to Umeå Open

Thåström will play at Umeå Open in March. More info here.

Firefox AK

Firefox AK certainly has been busy these past few months & it doesn't look like it's going to stop anytime soon!
After finishing up the European tour with HURTS on Monday, Firefox AK has already announced new European dates for Spring 2012! For dates and tickets please go here:
http://www.meltfestival.de/en/news/3549029683/februar-mit-skrillex-und-firefox-ak

Along with this, Firefox AK will be making their debut UK performance in London on the 14th of December for the prestigious MUSIC WEEK event BREAKOUT. More details to come shortly.

Please visit the Firefox AK facebook for more updates.

New video from In Flames

Check out the brand new video for "Where the dead ships dwell", directed by Patric Ullaeus/Revolver. The single w remixes by Casper, The Qemist and Kristof Bathory is due for release November 14th.

Biljetterna är släppta

Här hittar du info om var du köper biljetter till Thåströms turné.

Thåström på turné

Väntan är över. I februari ger sig Thåström ut på de svenska vägarna.

26 februari - Stockholm, Cirkus
27 februari - Stockholm, Cirkus
28 februari - Stockholm, Cirkus
7 mars - Århus, Voxhall
8 mars - Köpenhamn, Store Vega
9 mars - Malmö, KB
10 mars - Malmö, KB
14 mars - Göteborg, Trädgår'n
15 mars - Göteborg, Trädgår'n
16 mars - Göteborg, Trädgår'n
17 mars - Oslo, Sentrum Scene
22 mars - Eskilstuna, Lokomotivet
23 mars - Norrköping, Flygeln
24 mars - Örebro, Conventum
12 april - Uppsala, Uppsala Konsert och Kongress
13 april - Gävle, Gasklockorna
14 april - Falun, Magasinet
18 april - Helsingfors, Tavastia

Äntligen.
Det blev ju bara en enda spelning 2011 och varje år utan Thåström på de svenska vägarna känns som ett lite sämre år. Men vintern 2012 är det dags. När skogen här är svart ger sig landets mesta rockikon ut på en omfattande turné tillsammans med Niklas Hellberg, Pelle Ossler, Ulf Ivarsson, Mikael Nilzén och Anders Hernestam. I bagaget har de en färsk platta, inspelad i Stockholms gamla Klarakvarter och Hammarbyhamnen, som mixats av Michael Ilbert i Berlins klassiska Hansastudio (Iggy Pop, David Bowie, Nick Cave). Skivan beskrivs som en naturlig fortsättning på ”Skebokvarnsvägen 209” och ”Kärlek är för dom” och blir Thåströms första på skivbolaget Razzia. Några hyllade smakprov från skivan – som släpps i februari – hördes vid den närmast klassiska spelningen på Way Out West i somras.

Så tatuera in turnédatumen för alla vackra döda städer och påbörja nedräkningen.

Kilometer efter kilometer. Mil efter mil efter mil efter mil. 2012 ser ut att bli ett riktigt bra år.

In Flames on tour!

This is In Flames new tour tralier!
Don't miss In Flames in Sweden in November.

A Heavy Feather gratis

För folk i Malmö, Stockholm och Göteborg!
A Heavy Feather bjuder in till en något speciell kväll (se bild) på följande ställen: 10/10 på Inkonsts foajé kl. 18.00, 12/10 på Restaurang Stearin i Göteborg, kl 21.00 och 13/10 på Riche i Stockholm kl 19.00. Fri entré och öppet för alla. Mer info här.

What is A Heavy Feather?

The answer is here (in swedish) A HEAVY FEATHER.

Thåström+RAZZIA=SANT

Razzia har kontrakterat Thåström!
"Det är med värme, glädje och ödmjukhet som vi på RAZZIA/Family Tree Music ser fram emot att få jobba med Joakim Thåström, en av de i särklass största och bästa musikaliska konstnärerna i Sverige", säger Martina Ledinsky, kreativ chef på RAZZIA/FTM.
"Det här känns jättebra. The future's so bright I gotta wear shades!"
Thåström
Thåström är för närvarande upptagen med att slutföra arbetet med sin kommande soloplatta. Ett par smakprov från skivan framfördes under den hyllade Way Out West-konserten i augusti och har sedan spridit sig som en löpeld genom nätets blogg- och twitterdjungel. Den efterlängtade uppföljaren till "Kärlek är för dom" (2009) landar på skivdiskarna i början av 2012. Thåström ger i detta skede inga intervjuer.

Fatboy on tour in Europe!

Sept 10 - Halden, Brygga Kultursal, Norway
Sept 16 - Copenhagen, Beta, Denmark
Sept 17 - Kolding, Pitstop, Denmark
Sept 19 - Cologne, Blue Shell, Germany
Sept 20 - Munich, 59to1, Germany
Sept 21 - Weinheim, Cafe Central, Germany
Sept 22 - Bremen, Lagerhaus, Germany
Sept 24 - Hamburg, Reeperbahn Festival, Germany
Sept 25 - Berlin, Roadrunner's paradise, Germany

More info here.

Livet, kärleken och döden

Peter Jöback releases new album on the 19th of October. Check out this videoclip from the recording sessions.

New video from Säkert!

Watch the brand new video for "Can I" (taken from Säkert! På Engelska).
Read more about the "Can I"-project here.

Firefox AK supports The Hurts on even more dates in Europe

 

 

 

Sept 30    Porsche Arena,Stuttgart, Germany
Oct 1st    Jahrhunderthalle, Frankfurt, Germany
Oct 2nd    Zenith, Munich, Germany
Oct 4      Philipshalle, Dusseldorf, Germany
Oct 5      Thuringenhalle, Erfurt, Germany
Oct 7      Eissporthalle, Aachen, Germany
Oct 24     Gasometer, Vienna, Austria
Oct 30     Maag Event Hall, Zurich, Switzerland

Firefox AK #17 in Switzerland

FFAK's new album "Color the trees" is still at #17 in the swiss charts this week!

Säkert!, Dundertåget, Britta Persson och It´s a bird! It´s a plane!...

...are on the bill for this year's Way Out West/Stay Out West in Gothenburg this weekend.
For venues and dates please consult: WOW.

Dundertåget on tour!

August 4th - Hotell Ekenäs, Sydkloster
August 5th - Virus Bar, Örebro
August 6th - Å-festen, Eskilstuna
August 20th - Rock med Livstid, Fagersta
More info here.

In Flames nominated to TWO Rockbjörnar

Rockbjörnen is the Swedish newspaper Aftonbladet's yearly awards show, which takes place on August 31st in Sweden. In Flames are nominated in the following categories: Best Song Of The Year and Best Live Metal. Cast your votes here.

In Flames forced to cancel rest of the US tour

Due to a serious terminal illness of one in the band's family members, In Flames must cancel the Mayhem tour and their own US headline shows. Read the statement from the band here.

Firefox AK supports The Hurts in Berlin

The date is August 13th and the venue is Berlin Zitadelle.
The album "Color the trees" is due for release July 29th in Germany, Austria, Switzerland, Norway, Finland and Denmark and August 10th in Sweden.

Tickets for In Flames' shows in Sweden are now on sale

Nov 18 - Stockholm - Hovet
Nov 19 - Gothenburg - Scandinavium
Support acts on these dates are: Trivium, Ghost, Rise To Remain and Insense.
Buy tix here.

Vote for In Flames, Säkert!, Andreas Mattsson...

...Fatboy, Firefox AK, It's a bird! It's a plane, Slayer or whomever you want to give a Rockbjörnen Award. Do it here. Thanks!

In Flames to Hovet and Scandinavium in November

In Flames will do two shows in Sweden in November:

18.11  Hovet, Stockholm
19.11  Scandinavium, Göteborg

More info here.

Razzia records signs Tomas Andersson Wij

On january 25th 2012 Tomas Andersson Wij is releasing his new album "Romantiken". The album is produced by Andreas Mattsson, once the frontman of the band Popsicle. The same day as the album is released the publisher Modernista is releasing a selection of TAW´s best lyrics.

Säkert! tour

1 July- Kirunafestivalen, Kiruna
2 July - Peace & Love, Borlänge
14 July- Knapp Karlsson, Väddö (obs! akustisk solospelning)
22 July- Trästock, Skellefteå
29 July- Visfestivalen på Holmön, Umeå
30 July- Storsjöyran, Östersund
4 Aug- Sofiero slott, Helsingborg
13 Aug- Way Out West, Göteborg

In Flames signing sessions in Sweden

IN FLAMES will be doing two VERY exklusive signings in Sweden this week.
The first signing is in Gothenburg on June 14th at 21:00 at Bengans Record Store (Stigbergstorget 1).
The second signing takes place in Stockholm on June 15th at 16:30 at Bengans Record Store (Drottninggatan 20).

For more info on both signings check here.

In Flames - in the studio episode #5

Less than a week left 'til the release of "Sounds of a playground fading" in Sweden!
Let's celebrate this with the fifth part of In Flames in the studio.

It's a bird! It's a plane! is today's RECORD OF THE DAY

Check it out here!

In Flames - In the studio Episode #4

New episode of In Flames in the studio. Watch here.

In Flames - Deliver us

Watch "Deliver us" here. Directed by Patric Ullaeus/Revolver

New video from It's a bird! It's a plane!

The video for the duos first official single "Another tunnel, another light" is directed by Alexandra Valin and you can watch it here.

In Flames - In the studio Episode #3

Watch part 3 of In Flames' studio episodes here! The album "Sounds of a playground fading" is due for release June 15th (in Sweden). The new single "Deliver us" is available worldwide now.

Christoffer Roth - Come Life - single out now

Check out the new single from Christoffer Roth on iTunes - WIMP - Spotify

Watch the video for the single here

Britta Persson spring/summer shows

Britta Persson will be playing live on the following places this spring/summer.
More to come so keep your eyes open for updates on more shows very soon.

May 2011
3 - Linkoping - Klubb Din Mamma - SWEDEN
7 - Jonkoping - Bongo Bar - SWEDEN
9 - Berlin - Private Club - GERMANY
10 - Bielefeld - Falkendom - GERMANY
11 - Amsterdam - Paradiso - HOLLAND
12 - Rotterdam - Rotown - HOLLAND
13 - Utrecht - Ekko - HOLLAND
14 - Helsingborg - Dunkers Kulturhus - SWEDEN
27 - Stockholm - Klubb Loaded - Debaser Medis - SWEDEN

June 2011
4 - Hassleholm - Siesta Festival - SWEDEN
5 - Laholm - Laholms Kulturfestival - SWEDEN

More dates coming soon

In Flames - In the studio Episode#2

Time for the next episode of "In Flames in the studio". Next week the first single "Deliver us", from the band's tenth album "Sounds of a playground fading" (June 15th) is released.

In Flames studio diary episode #1

Follow In Flames in the process of recording "Sounds of a playground fading". This is the first episode (out of 6)

Christoffer Roth Play Live On Record Store Day

On Saturday 16/4 it is the official Record Store Day and Christoffer Roth will be playing live at the Bengans Shop at Drottninggatan in Stockholm. The time is 13:00.

Check out more info on Christoffer Roth

Record Store Day!

This Saturday it's Record Store Day, and if you're in Stockholm, don't miss Andreas Mattsson kl. 12.30 (and a lot of other great artists) at Pet Sounds in Stockholm. More info here.

Tetsudai (to help) tonight at Dramaten in Stockholm

Maia Hirasawa is one of the performers of "Tetsudai" held at Dramaten in Stockholm tonight (11/4). Free entrance and a lot of opportunities to donate money to the Red Cross to help the japanese people in need.

In Flames win seventh Bandit Rock Award

On Saturday In Flames won their seventh Bandit Rock award. This time the category was "Best Swedish Live Act". The Bandit Rock Awards was held in Stockholm at Münchenbryggeriet.

Buy Maia Hirasawa's song ”Fragile” and help the japanese Red Cross

Maia Hirasawa is releasing the song "Fragile" today - all profits will be donated to the japanese Red Cross.
Go and get it here!

Follow Razzia Records on Facebook!

Do it here. Thanks!

IN FLAMES VS RAZZIA

Razzia has signed In Flames for the swedish market. The album "Sounds Of A Playground Fading" is due for release June 15th. The first single - "Deliver us" - will be released in the beginning of May. More info soon.

Razzia at Marie Laveau in Stockholm!

The last Wednesday of every month means RAZZIA PARTY at Marie Laveau in Stockholm. Next week Firefox AK is dj:ing. Come along, folks! More info on RAZZIA Facebook.

IAB! IAP! in Paris

Last week It´s a bird! It´s a plane! supported Glasvegas in Europe. Somebody shot a liveclip for "Elephant (If tonight...)" at Nouveau Casino in Paris. Check it out here.

Andreas Mattsson på P3 Live Session

Andreas Mattsson och Katharina Nuttall gästar P3 Live Session i Stockholm på onsdag (23 mars). Om du skulle vilja gå och kika på dem när de spelar live från Radiohuset: hämta in mer information om tider etc här.
Välkommen!

Christoffer Roth - Live on Swedish TV

Saturday 19/3 at 18:15 Christoffer Roth will be performing live on the Swedish TV program GoKvall on SVT1.
More info on Gokväll here: http://svt.se/2.104344/go_kvall

For more info on Christoffer Roth check: http://www.christofferroth.se

It's a bird! It's a plane! supports Glasvegas

on some of the dates of Glasvegas exclusive European club tour in March!
6/3 - Vega (small hall), Copenhagen, 7/3 - Kägelbanan, Stockholm, 9/3 - Molotow, Hamburg, 10/3 - Magnet, Berlin, 17/3 - Nouveau Casino, Paris, 18/3 - Sugar Factory, Amsterdam.

Britta Persson - Live in Germany/The Netherlands

Britta Persson has just confirmed more live dates in Germany/The Netherlands in May:
May:
9 - Berlin - Privat Club - Germany - Tickets
10 - Bielfeld - Falkendom - Germany - Tickets
11 - Amsterdam - Paradiso - The Netherlands - Tickets
12 - Rotterdam - Rotown - The Netherlands - Tickets
13 - Utrecht - Ekko - The Netherlands - Tickets

Britta Persson's new album "Current Affair Medium Rare" is out now in Germany/The Netherlands.
Get it here:
Benelux: Platomania
Velvet Music -Bol.com

 

Germany:
Amazon - JPC- Glitterhouse

www.brittapersson.com

 

Annika Norlin nominerad till DN's Kulturpris

Motivering:
"För att hon är en av Sveriges allra skarpaste poppennor, som formulerar hela noveller på tre korta minuter. På två språk dessutom, under två olika namn, med två olika profiler – och nästan två olika sångröster. Men förmågan att skapa låtar som går rakt på sak förenar hennes svenska alias Säkert! och det engelska Hello Saferide. Textmässigt såväl som musikaliskt.”. Mer info här.

Khoma - Live In Germany

KHOMA are to play live in Germany for the first time ever!
The date is April 22nd at Friction Fest in Berlin.
If you live in Germany and have not seen Khoma before do NOT miss this! Khoma live is a must see thing before you die!


Andreas Mattsson tourdates!

31 mars - Malmö, Inkonst  
01 april - Stockholm, Södra Teatern
02 april - Göteborg Stadsteaterns Foajébar
08 april - Piteå, Studio Acusticum

Pre-Order "Best In a Mess" + Remix

Now you can pre-order Christoffer Roth's debut album "Best In a Mess" from Bengans

If you live outside of Sweden go here

Check out the video for the first single "New Kind Of Love" here

Recently Sidechains did a remix of the track "Come Life" which you can lsiten to/download here

Ludwig Bell releases new video!

Check out "Silvertejp" here. It's directed by Mats Udd. This video contains very strong images.

Britta Persson live on Swedish Television

On Saturday February 12th at 18:15 Britta Persson will be performing live on SVT1 and the show GoKväll
Don't miss it!

Britta Persson

Britta Persson - New album released in GAS/Germany

Today, February 4th the new Britta Persson album "Current Affair Medium Rare" is released in Germany, Austria, Switzerland and Norway.

Get the album at:
Amazon
JPC Mailorder
Glitterhouse
And in Norway:
Platekompaniet

Check out the video for Toas To M here
For more info on Britta Persson click here

Get the new remixes of

here!.

Britta Persson - Meet a Bear - Dammit I'm Mad Mad Remix

Check out the Dammit I'm Mad remix of the Britta Persson track "Meet a Bear" here

For more info on Dammit I'm Mad check here

Britta Persson

Britta Persson and Ludwig Bell to play By:Larm in Oslo

Times and venues:
Britta Persson: Feb 18 - Tilt at 21.30 - Feb 19 -Sentrum Scene at 21.00
Ludwig Bell:Feb 18 - Nokia Teltet, Scene 1 at 00.00 - Feb 19 - Fisk & Vilt at 22.00

Brand new video from Firefox AK!

Check out "Boom, Boom, Boom" here. The single is released in Scandinavia Feb 4th. The video is directed by Robinovich.

KHOMA win P3 Gold Award

Khoma last night won a prestiogius Swedish Award for best Rock/metal at the P3 Gold awards!
check it out here (around 28 min in you can see Khoma winning the award)

Pre-order Andreas Mattsson's "Kick death's ass"

here. It's due for release Feb 18th.

Britta Persson - På Spåret

Please note that the following news is in Swedish.

Titta på Britta Perssons framträdade i på spåret.
Se låt 1 här och låt 2 här

Mer info om På Spåret klicka här

Mer info om Britta Persson klicka här

Selective Notes Sign Christoffer Roth

Selective Notes (sister/brother lable to Razzia Records) have signed CHRISTOFFER ROTH and will release the solo debut "Best In A Mess" on March 25th (Scandinavia) with the first single "New Kind Of Love" released February 11th.
Check out the video for it here

Read the whole press release here

Britta Persson Tour Germany/Switzerland

Britta Persson is about to head out and tour Germany/Switzerland together with Johnossi:
January 2011:
24 - Potsdam - Lindenpark
25 - Nurnberg - Hirsch
26 - Munich - Werk
28 - Freiburg - Jazzhaus
29 - Chur - Selig (Switzerland)
30 - Solothurn - Kofmehl (Switzerland)
February:
01 - Dusseldorf - Zakk
02 - Munster - Sputnik
03 - Bremen - Schlachthof
04 - Cottbus - Gladhouse

Britta Persson's new album "Current Affair Medium Rare" is released in GAS on February 4th via Soulfood.
The album is also out in BENELUX via Dying Giraff Recordings

Check out a live session with Britta Persson from the Eurosonic Festival here

For more info on Britta Persson check www.brittapersson.com


Pre-order the IAB!IAP! 10"

You can order it via Bengans. It will be released Feb 4th.
Also, here's an unofficial video for one of the tracks - All these things you are.

Razzia at Marie Laveau in Stockholm

Razzia is holding a residency once a month at the lovely Marie Laveau Restaurant in Stockholm, Sweden, with special guests, Razzia DJ's and performances from our favourite artists. The first one is Jan 26th at 22-03.
Free entry.  

Ludwig Bell to By:Larm

Ludwig Bell is now confirmed for By:Larm Feb 17-19th in Oslo, Norway. For more information look here.

Firefox AK to release new single and album

Firefox AK is near completion of her new album "Colour the trees". Recorded and produced in Stockholm by Andreas Mattsson (Popsicle/Hello Saferide etc), Lasse Mårtén and Björn Yttling (Lykke Li, Peter, Björn & John etc) and set for release in April. First single will be "Boom, Boom, Boom" due for release Feb 4th.

Timo to Germany

Timo Räisänen will tour Germany in February together with his band:
08.02 - München - Atomic Café
09.02 - Münster - Amp
10.02 - Hamburg - Molotow
11.02 - Berlin - Rosis
12.02 - Dresden - Sputnik
Buy tix here.Khoma, Britta Persson and Säkert....

...are nominated for several Grammis awards! Säkert!'s got 4 nominations - Best album, Best lyrics, Best composer (w Henrik Oja) and Best Female artist. Khoma as Best Metal/Rock and Britta Persson in Best Female artist of the year.
Britta and Annika are also on the tributealbum "Sonja Åkesson tolkad av..." which is nominated in the Folkmusic/Visa category.
The gala is held at the Royal Opera in Stockholm Jan 17th.

Christmas sale

We have a massive Christmas sale this year on albums and merchandise. Perfect Christmas gifts! Have a look!

Säkert! and Khoma nominated at P3 Guld!

Säkert! is nominated as Artist of the year and Khoma in the category Rock/Metal at P3 Guld. YEAH! Säkert! will also perform at the awards Jan 22nd.
More info here.

Britta Persson Live In Stockholm

Don't miss Britta Persson live in Stockholm:

16/12 is the date and the venue is Södra Teatern in Stockholm.

If you happen to live in The Netherlands, Britta is playing the Eurosonic festival in Groningen on January 13th

 

KHOMA - More Sweden live dates added

Khoma have added more live shows in Sweden:
January 2011
6/1 - Stockholm - Debaser medis
7/1 - Gothenburg - Sticky Fingers
8/1 - Örebro - Club 700 

Khoma's new album "A Final Storm" was on November 26th released in Germany, Austria and Switzerland and tours/shows are currently been worked on.
Keep your eyes open for news on this. 

...more news about Säkert!

Säkert! is now confirmed for P3 Guld 2011. The gala is held at Lisebergshallen in Gothenburg Jan 22. More info here.

New video from Säkert!

"Dansa, fastän" is the brand new video from Säkert! Watch it here. It's directed by Alexandra Valin. There's more info about the crew behind it on the youtube-page.

Gaffa premiers the brand new video from Timo!

Watch "Hollow heart" here. The crew behind it is: Director: Mats Udd
Producer: Robert Samuelsson
D.O.P & Grading: Petrus Sjövik
Editing: Jakob Jakobsson
VFX: Simon Bengtsson
Photoassistant: Jens Harvard, Olle Kirchmeier
Make-up: Izabel Colleen
Stylist: Indra Jungkvist
Production assistant: Dag Andersson, Simon Elvås
Runner: Anton Bondesson
Production Company: Galej Production

KHOMA - A Final Storm over Germany

The wait is finally over! Khoma's new album "A Final Storm" is to be released in Germany, Austria and Switzerland on November 26th

For more info on KHOMA check here

Check out the video for "In It For Fighting" here

 

For you Swedish People KHOMA are in November playing live here:
26/11 - Köping - Smedjan
27/11 - Falkenberg - Falkhallen
28/11 - TBA
29/11 - Stockholm - Arenan (Opening for Deftones)

...and more tourdates for Säkert!

Säkert! has confirmed more tourdates. Ludwig Bell is the supportact on some of the dates.
25/2 - Katalin, Uppsala. Support: Ludwig Bell
26/2 - Spegelsalen, Sundsvall
2/3 - Korjamaamo, Helsingfors, Finland
4/3 - Flygeln, Norrköping
5/3 - Spegeln, Gävle. Support: Ludwig Bell
10/3- Blå, Oslo, Norge
11/3- Trädgårn, Göteborg. Support: Ludwig Bell
25/3 - Konsert & Kongress, Linköping
26/3 - The Tivoli, Helsingborg
27/3 - Debaser Medis, Stockholm. Support: Ludwig Bell

Pitchfork reviews "Facit"

Check it out here!

New Britta Persson Video

Check out the new Britta Persson video for Toast To M

This is the second single from Britta's new amazing album "Current Affair Medium Rare".

The video is directed by John & Johan from Bold Faces

Britta Persson confirmed for Eurosonic

Britta Persson has been conformed for the Eurosonic Festival in The Netherlands and will play live with her amazing band on January 13th.
For more info on Eurosonic check here

Due to overwhelming public demand Säkert! has added a second show in Stockholm

2/12 at Mejeriet in Lund, 3/12 (SOLD OUT) & 4/12 at Kägelbanan in Stockholm.Click on the links to buy tix.

Timo to Germany!

We are excited to announce that Timo Räisänen's "The Anatomy of Timo Räisänen" will be released via Soulfood in Germany, Austria and Switzerland September 24th 2010. In support of this, Timo will be performing two special and intimate shows at this years Reeperbahn music festival in Hamburg. Among these shows, Timo will partake as a guest on the infamous Ray Cokes Reeperbahn revue!

New merch!

We have new merch for Andreas Söderlund and Ludwig Bell. Check it out here and here.

More great reviews of "Facit"

5 out of 5 in Dagens Nyheter! 4 out 6 in SvD.

Säkert!

Säkert! gets nice reviews! YEAH! Check this out:Expressen 4/5 and Aftonbladet 4/5 Photo borrowed from Aftonbladet.Pre-order the album here or here (vinyl)

Razzia signs Peter Jöback

"We love Peter and it's a dream come true that we now will be working with one of Sweden's biggest talents!", says Martina Ledinsky.
"I'm really looking forward to work with the creative Razzia family. Feels exciting with new people and new collaborations", says Peter.
Peter is currently touring Scandinavia. More details here. First single "Inte redo än" (written by Mauro Scocco, produced by Tobias Fröberg) is released September 27th. More info here.

Britta Persson och Ludwig Bell spelar live och signerar skivor på Bengans i Stockholm

Ludwig Bell: 8/9 - kl 17:00 - Bengans skivbutik i STOCKHOLM
Britta Persson: 8/9 - kl 17:30 - Bengans skivbutik i STOCKHOLM

Drottninggatan 20
111 51 Stockholm

Britta Persson kör även en signering på Bengans i Göteborg 9/9:
9/9 - kl 16:30 - Bengans skivbutik i GÖTEBORG

Stigbergstorget 1
414 63 Göteborg

För mer info om Britta Persson och nya skivan "Current Affair Medium Rare" kolla här

Info på Ludwig Bell kolla in här  

Phenomenal reviews for KHOMA

"A Final Storm" is finally out, and the reviews speak for themselves: 
Expressen – 5/5
”det perfekta bandet, som har gjort ännu en perfekt skiva”
 
GP – 5/5
 “Utan svaga punkter och snäppet råare,
men samtidigt vackrare och mer skört”
 
Aftonbladet – 4/5
”A final storm” är helt enkelt en prognos du kan lita på”
 
Metro – 4/5
”Det här är något helt eget och de fyra årens väntan
sedan Khoma senast rullade över Sverige har inte varit förgäves”
 
Gaffa – 5/6
”allt andas Khoma och är farligt vackert”
 
Nöjesmagasinet City (Umeå/Luleå/Sundsvall) – 4/5
”Påminner inte om någonting annat”
 
Sweden Rock Magazine – 9/10
”ännu en gång gjort en av årets starkaste musikupplevelser. Jag Lovar”
 
Dagens Skiva  - 9/10
“- vilken jävla skiva!
Ta del av den du också. Nu!”
 
Close Up Magazine – 7/10
”ett album fyllt av pondus och eftertryck, tårar och eftertanke”
 
Värmlands Folkblad – 4/5
”en av Sveriges viktigaste rockaktörer”
”Inget annat band kan göra ett så här genomarbetat album”
 
Corren – Östergötland – 4/5
”Umeåbandet spelar storslagen musik med skyhög ambitionsnivå och en påträngande närvaro”
 
Helsingborgs Dagblad – 3/5
”skapar verklig kommersiell potential”
 
Nya Wermlands Tidningen – 3/5
”A Final Storm” är känsloladdad”

Take me to RAZZIA's MP3-SHOP!

More info here!

 

Dundertåget supports Lasse Winnerbäck this summer

Dundertåget, Laleh & Ane Brun will support Lasse Winnerbäck on his
summer tour. These are the dates:

 08-jul   Linköping   Stångebro   
  10-jul   Landskrona   Citadellet   
  15-jul   Langesund   Wrightegaarden   
  16-jul   Göteborg   Trädgårdsföreningen   
  17-jul   Göteborg   Trädgårdsföreningen   
  23-jul   Västervik   Bökensveds IP   
  24-jul   Ronneby   Brunnsparken   
  25-jul   Borgholm   Borgholms IP   
  28-jul   Gävle   Gasklockorna   
  29-jul   Järvsö   Stenegård   
  30-jul   Piteå   Piteå Dansar & Ler   
  31-jul   Östersund   Storsjöyran   
  05-aug   Hok   Hooks Herrgård   
  07-aug   Stockholm   Långholmsparken   
  08-aug   Stockholm   Långholmsparken   
  14-aug   Strömsholm   Strömsholms Slott   
  15-aug   Örebro   Örebro Brunnsparken   
  20-aug   Karlstad   Sandgrund   
  21-aug   Oslo   Youngstorget    

 

Archive