Främling profile picture

Främling

Hessam

Release date: 2016-03-11

Credits:

Musiken skriven av Ludvig Bell och Hessam Esfahani förutom Jimmie skriven av Ludvig Bell, Hessam Esfahani,Fredrik Swahn och Johan Relesjö. Farsan skriven av Hessam Esfahani och Andreas Pfannenstill

Producerat och mixat av Fredrik Swahn

Mastrat av Håkan Åkesson

Artwork: Studio Pop

Foto: Johan Bergmark

Tracks

Främling
Lilla London
Jimmie
Kyss mig
Farsan

About

Främling” sparkar igång EPn och är en glödande berättelse om den skavande känslan av att känna sig annorlunda, vart man än kommer och hur länge man än bott i ett land. Med körer, riff och ett saxofonsolo(!) har låten potential att bli en klassiker, precis som låten från 1983.

”Lilla London” fångar den politiska frustrationen över klyftor, privatiseringar och allt annat skit i världen. Istället för att hålla upp ett uppenbart plakat med en färdig lösning så är den drivande känslan i låten maktlöshet och hopplöshet. Den ilska och förvirring som uppstår när man inte vet hur man ska börja göra saker bättre trots att man verkligen vill.

I låten ”Jimmie” får vi en uppväxtberättelse om den där klasskamraten som de flesta av oss haft. Den som hade det tuffare än de flesta och som ibland tog ut det på omgivningen. Den som det snackats om någon gång i vuxen ålder, där ingen vet vad som hände sen. Låten sprakar av vackra Fleetwood Mac-körer, vindlande melodier och rader som vi kan ta till våra hjärtan.

Kyss mig” är den mörka sidan av ensamheten/friheten. Förhoppningen om att träffa någon speciell. Det monotona i ännu en helg ute på klubben, baren, konserten. Ljudet av drömmar som går i kras. Med släpig sång och gitarrer som doftar tidigt 2000-tal sitter den som en snygg (betong)keps.

”Farsan” är en personlig och öppen tillbakablick på uppväxten och den komplexa relationen till en pappa som alltid velat väl men inte alltid fått till det.