Inte jag heller - EP profile picture

Inte jag heller - EP

Säkert!

Release date: 2017-05-26

Credits:

SPÅR 1. INTE JAG HELLER För nåt år sedan skrev jag en text. Det mesta jag skriver när jag är ledsen är crap men den här hade nåt. Den hette Inte jag heller. Den var tyvärr omöjlig att musiksätta eftersom den inte följde någon som helst struktur.


Bad därför min kompis Emil Svanängen (Loney Dear), som jag uppfattat som någon som kunde hantera en utmaning, att tonsätta den. Två dagar senare hade han gjort det. Lyssnade på demon hela tiden, var förundrad att den där hormonella kvällen hade blivit en faktisk låt och att den lät just som den borde låta. Nåt jag fattade med Inte jag heller var att trots att jag uppfattat den som så fruktansvärt personlig och specifik relaterade många som hörde till den på nåt plan. Jag tror det är för att den handlar om ensamhet, och att det är nåt som alla känner och ingen pratar om. Finns inte så mycket ensamhet på instagram liksom.

 

Där kom idén att nästan alla som var med på skivan skulle sjunga en del av den, och de gjorde de. De som sjunger är: Emil, jag, Arvid Andersson Ellis (Glesbygd´n),  Frida Johansson (Kraja, Väärt, Ara), Lina Högström (Skator, Boys), Lovisa Nyström (Two White Horses), Ola Klüft (Perishers, A Lanky Swede),  Jakob Nyström (Algesten, Isolation Years, Two White Horses), Alina Björkén (Könsförrädare) och Janinne Sandström Oja (Könsförrädare, Norra Reviret). Den släpptes på albumet Däggdjur som kom i februari och vi har avslutat alla spelningar med den.

Tror inte jag nånsin varit med om en låt som folk har hört av sig så mycket kring. Det är också en av de låtar jag är mest stolt över, någonsin.

 

SPÅR 2. INTE JAG HELLER - LONEY DEAR REMIX Emil gjorde själv en remix av låten, där bara han och jag sjunger. Han fick hjälp av Emanuel Lundgren. Tycker att remixen gör låten till en helt annan, större, ännu mer känslosam. Bad honom att den skulle låta som kaoset i huvet. SPÅR 3. INTE DÄR Det här är en låt som inte kom med på skivan, som jag gillar svinmycket och är glad att vi fick släppa äntligen. Sång: Arvid Andersson Ellis. Inspirerad av: en vän.

 

SPÅR 4. SNOOZA - VARÄRDU REMIX Bad varärdu (Simon Lundgren från Umeå) remixa Snooza. sa att han fick göra vad han ville med den och den blev slappare, lugnare, känns som att vakna bakfull och nykär.

 

/annika norlin

 

Tracks

Inte jag heller
Inte jag heller - Loney Dear remix
Inte där
Snooza - varärdu remix