Samtidigt, i Stockholm profile picture

Samtidigt, i Stockholm

Mange Schmidt

Release date: 2006-08-30

Credits:

1. Först: Sleepy
(S. Becker, P. Elofsson, EMI Publishing Scandinavia, LED Songs/Universal Publishing Sweden) Producerad, inspelad och mixad av Saska i Valvet.

Kommentar: Vad skulle min skiva vara utan en välsignelse av Sleepy? En oäkting?

Nu känns allt tryggt och jag kan sova gott på natten.

2. Håll Käften feat. Eye-N-I & Thomas Rusiak
(M. Schmidt, T. Rusiak, H. Blomqvist, Manus, LED Songs/Universal Publishing Sweden)

Producerad av Thomas Rusiak. Inspelad av Saska och Thomas Rusiak i Valvet. Mixad av Saska i Valvet. Gitarr spelad av Ulf Schmidt. Cuts av DJ Viet-Naam.

Kommentar: Titeln syftar på att du skall vara tyst och lyssna på plattan som nyss har börjat spelas i dina högtalare. Otroligt skönt att äntligen få göra något med Ru och Eyen.

Håll Käften!

3. Vem E’ Han feat. Adiam
(M. Schmidt, S. Becker, Manus, EMI Publishing Scandinavia) Producerad, inspelad och mixad av Saska i Valvet.

Kommentar: Näst sista låten vi spelade in. Så många frågor, så lite tid. Nu vet ni att jag är allt det där och lite till. Adiams röst är pricken över i. Ha!

4. Spelar Ingen Roll

(Adolphson, Falk, M. Schmidt, S. Becker, Manus, LED Songs/Universal Publishing Sweden, Air Chrysalis Scandinavia) Innehåller en sampling från Krafter Vi Aldrig Känner (P) Air Music. Producerad, inspelad och mixad av Saska i Valvet. Cuts av DJ Sleepy.

Kommentar: Den här dängan gjorde vi för ganska länge sen. Jag hade länge velat göra en låt där jag rimmade hela texten på en stavelse. Det blev bra. Mycket bra.

5. Sista Tangon feat. Masayah
(M. Schmidt, S. Becker, M. Sseruwagi, Manus, LED Songs/Universal Publishing Sweden, Warner Chappell Music Publishing) Producerad, inspelad och mixad av Saska i Valvet.

Kommentar: Ursprungligen ett beat Masayah hade skrivit på men inte blivit helt nöjd med. Jag älskar musiken och blev överlycklig när jag fick använda den på min skiva. Att Masayah skulle vara med kändes självklart.

6. Glassigt
(M. Schmidt, S. Becker, Manus, EMI Publishing Scandinavia) Producerad, inspelad och mixad av Saska i Valvet. Gästskrik av Masayah.

Kommentar: Vi kände redan i studion att det var en hit men vi trodde nog inte att det skulle bli en så stor hit som det blev. Men vad ska man säga, när du gjort en bra låt och é nöjd efteråt ére…

7. Sen: Mad African 
(S. Becker, M. Sseruwagi, EMI Publishing Scandinavia, Warner Chappell Music

Publishing) Producerad, inspelad och mixad av Saska i Valvet.

Kommentar: En dag kom en lite småarg kille förbi studion och insisterade på att vara med på skivan. Vi vågade inte säga nej.

8. Checka (Starta Festen Nu)
(M. Schmidt, S. Becker, S. Woolgar, K. Åhlund, Manus, LED Songs/Universal Publishing Sweden, BMG Music Publishing Scandinavia) Producerad av Saska och Seb Roc. Extra produktion av Klas Åhlund. Inspelad av Saska och Seb Roc i Dirty South. Mixad av Saska i Valvet.

Kommentar: Första inspelningen av den har låten gjordes typ 2003. Vi tramsade runt i studion och jag körde min patenterade “Jonny Rotten-Rap”. Det blev en klassiker direkt. När vi dammade av våra gamla inspelningar insåg vi att den måste få en plats på skivan. Klas Åhlund gjorde en liten ansiktslyftning och festen kunde äntligen starta.

9. Barnbidrag
(Riley Winston Delano, Roynet Music) Text av M.Schmidt. Producerad, inspelad och mixad av Saska i Valvet.

Kommentar: En rätt glad melodi om ett rätt tråkigt ämne. Jag är långt ifrån perfekt men jag är fan ingen metodisk parasit. Om du är det, sluta med det.

10. Gustav Wasa/Bredäng feat. Ison & Fille

(M. Schmidt, I. Glasgow, F. L. Wenger, S. Becker, Manus, Redline Publishing/Warner Chappell Music Publishing, EMI Publishing Scandinavia) Producerad, inspelad och mixad av Saska i Valvet.

Kommentar: Ahh, fan vad skönt att vi hann göra klart den och få med den på skivan. Tack Ison. Tack Fille. Tack Taro. Tack Hemmalaget. Ni knäcker.

11. Du & Jag feat. Masayah
(M. Schmidt, S. Becker, Manus, LED Songs/Universal Publishing Sweden) Producerad, inspelad och mixad av Saska i Valvet.

Kommentar: En kärlekslåt! Man får inte glömma bort det viktigaste här i livet bara för att man spelar in en rapskiva. Jag sjöng ursprungligen refrängen själv men det lät inte så bra (hehe), så Masayah fick komma in och visa var skåpet skulle stå.

12. Skruvad
(M. Schmidt, S. Becker, Manus, EMI Publishing Scandinavia) Producerad, inspelad och mixad av Saska i Valvet.

Kommentar: Det roligaste med den har låten var att jag satt ner i en soffa och rappade för att jag skulle låta så trött och laid back som möjligt. Sen älskar jag självupptagna och kaxiga texter sen många år tillbaka också.

13. Det Finns Dom Som Säger
(M. Schmidt, S. Becker, U. Schmidt, Manus, LED Songs/Universal Publishing Sweden)

Producerad av Saska. Inspelad av Saska i Valvet och Flesh Factory. Mixad av Saska i Valvet. Stråkar framförda av Örjan Högberg, Jonas Lindgren och Mattias Helldén. Gäströst av Masayah.

Kommentar: Den äldsta låten på skivan. Skulle inte ha kommit med om det inte vore för att vi hade möjlighet att spela in den på nytt med det grymma stråkarret. Låten växte till helt nya höjder och blev dubbelt sa lång. Min rap är från 2001 kanske men känns ändå bra i sitt nya sammanhang. Tack till Örjan, Jonas och Mattias.

14. Sist: Mange
(M. Schmidt, S. Becker, Manus, EMI Publishing Scandinavia) Producerad, inspelad och mixad av Saska i Valvet.

Kommentar: Jag ville avsluta skivan med ett litet tack till er som lyssnat och passa på att göra lite reklam för mig själv. Så det gjorde jag.

Xtra för albumet:

Ison & Fille medverkar med benäget tillstånd av Hemmalaget. Eye-N-I medverkar med benäget tillstånd av PH3/The Hmmm Shop. Mastrad av Henke på Masters of Audio i Stockholm.
Omslag: Gabriel Duke .com

Skriven, producerad, arrangerad och framförd av Saska och Mange Schmidt

efter en idé av Mange Schmidt.


Tracks

Först: Sleepy
Håll käften feat. Eye-N-I & Thomas Rusiak
Vem e han feat. Adiam
Spelar ingen roll
Sista tango feat. Masayah
Glassigt
Mad African skit
Checka (starta festen nu)
Barnbidrag
Gustav Wasa/Bredäng feat. Ison & Fille
Du och jag feat. Masayah
Skruvad
Det finns dom som säger
Sist: Mange