Andreas Mattson - Parklands (Dan Lissvik version)
View
Andreas Mattsson - Parklands
View
Andreas Mattsson - Kick death's ass
View
Andreas Mattsson - AA
View
Andreas Söderlund - Sjunka under jorden
View
Andreas Söderlund - Daustralien
View
Andreas Söderlund - Hawaii
View
Andreas Söderlund - Daustralien
View

Andreas Söderlund - Daustralien

Releasedate: 2010-09-01
Razzia156

 

 

 

Tracklist:
01. Def Leppard bil
02. Hawaii
03. Sjunka under jorden
04. Monster
05. Daustralien
06. Jag vill va sjuk med dig
07. Pappa, pappa varför gråter jag?
08. Alla andra åldras
09. Önskar du var här hos mig
10. Island
11. Först kommer tårarna

"Jag är glad att Andreas Söderlund vågade ta det här steget. För även om han har gjort mycket gott med Niccokick och Sounds Like Violence har jag länge misstänkt att han skulle komma bättre till sin rätt på svenska.
Genom att överge engelskan skapar han en nyttig distans till sina hjältar inom den amerikanska alternativrocken. Det handlar inte om någon våldsam kursändring, men modersmålet leder Andreas Söderlund till en mer personlig nisch. Samtidigt är intensiteten och nerven i hans röst orubbad. Melodisinnet är också intakt, liksom känslan för episk, fulsnygg rockdramatik.
I skeva pianoballaden "Pappa, pappa varför gråter jag" och långsamt stegrande finalspåret "Först kommer tårarna" framträder den Båstadbördige multiinstrumentalisten kanske naknare än någonsin tidigare. Han öppnar känslospjällen på vid gavel och kräver lyssnarens odelade uppmärksamhet. Det är i princip omöjligt att inte blir djupt berörd.
Ovan nämnda låttitlar antyder att lyriken är av det lättfattliga slaget, men så är oftast inte fallet. Solodebutanten Andreas Söderlund förlöstes efter att han hade översatt en text av The Nationals Matt Berninger till svenska. Det märks, för precis som vokalisten i det hyllade New York-bandet låter Andreas sitt undermedvetna ta stor plats i ordflödet.
Resultatet är texter skönt förskonade från klichéer, men med gott om suggestiva bilder. Singlarna "Hawaii" och "Daustralien", som sinsemellan är väldigt olika, exploderar bägge i varsin drömlik refräng.
Trots mångtydigheten går det ibland bara att tolka honom på ett sätt. Som i The Cure-spänstiga "Sjunka under jorden", där han sammanfattar livet runt 30 och förkunnar "Du ska bli läkare", för att sedan utbrista "Känner du hur dom tar rocken ifrån dig?".
Med den här solodebuten visar Andreas Söderlund att han är kapabel att operera på andra sidan 30 utan att behöva släppa taget om rocken. Det är vackert så."
Magnus Ransheim, Helsingborgs Dagblad 4/5

"..texterna är raka och träffsäkra och för tankarna till såväl Bob Hund (vilket också kan vara skånskans förtjänst) som valfri göteborgare i sjömanskostym."
Matilda Källén, Barometern 4/5

"Spåret Hawaii hade kunnat klättra ända högst upp på SVT:s 80-talsprogram Listan medan efterföljande Sjunka under jorden tar på sig en bredaxlad The Cure-kostym. Söderlund slår på de stora trummorna och låter hela tiden sin skiva röra sig precis i ytterkanten av de färdigstöpta mallarna."
Kristin Lundell, SvD 4/6

Produced by Andreas Söderlund
More info here
TAKE ME TO RAZZIA'S MP3-SHOP!

Back