Andreas Mattson - Parklands (Dan Lissvik version)
View
Andreas Mattsson - Parklands
View
Andreas Mattsson - Kick death's ass
View
Andreas Mattsson - AA
View
Andreas Söderlund - Sjunka under jorden
View
Andreas Söderlund - Daustralien
View
Andreas Söderlund - Hawaii
View
Andreas Söderlund - Daustralien
View

Andreas Mattsson - Kick death's ass

releasedate: 2011-02-18
Razzia170

 

 

 

 

Tracklist:
01. Jazzmaster
02. 24 Bar Boogie
03. The Taste Of Big Cities
04. Parklands
05. AA
06. Metaphors
07. Married With Kids
08. The Mountain
09. It Could Happen
10. I Am Seventeen

"Musikaliskt rör han sig från Terry Riley-loopar till Peter Greens svävande Albatross, röstmässigt är han nästan lika ljus som Michael Franks. Han försäkrar att han fortfarande är 17, även om det står 43 i passet, men konstaterar också att det är bra att vara familjefar när suget efter droger är som värst. Jag gillar hans raka, fina texter, han avskalade sound och känsla för vackra, vemodiga melodier. Ett finfint popalbum."
4 av 5 Värmlands Folkblad

"Andreas Mattssons Popsicle – som föddes i opposition mot den allsmäktiga bluesen – var ett av 90-talets fluffigaste band. Kick death’s ass, Mattssons andra soloskiva, är även den lättsam och sorgsen, drömsk och behaglig. Det kommersiellt smartaste hade ju varit att sjunga på svenska. Men Mattson håller fast vid engelskan, och det visar sann kärlek till verkliga pophits – till sånger som låter som eleganta storsäljare men som av någon anledning aldrig gör någon rik. En sorts uppdaterad version på den musik som drev det missförstådda popsnillet Joe Meek från vettet."
4 av 6 SVD

"12-åringen i mig var en olyckligt kär sådan och han älskade Andreas Mattssons Popsicle innerligt under 90-talet. Hans nutida jag får en nostalgisk tår iˇögonvrån av låtar som ”Parklands” på ”Kick death’s ass”. Skivan inleds med utflykten ”Jazzmaster”, en stukat ryckig gitarrhistoria som antyder en Animal Collective-värld, men snart är vi hemma i Popsicle-land. Skivans känsla är lite av ett enda långt sippande på ett glas rött till eftertänksamma sånger. Vackert vemod, inramat i den där melankoliska sångrösten, kraftfulla akustiska gitarrslag och mjuka pianotoner. I hoppfulla och vuxna ”Married with kids” inser jag att nuvarande jag och mitt tolvåriga jag från inledningen går sida vid sida genom livet. Vi är ganska olika, men båda två berörs vi på djupet av Andreas Mattssons musik."
4 av 5 Hallandsposten

Produced by Andreas Mattsson
Mixed by Pelle Gunnerfeldt
TAKE ME TO RAZZIA's MP3-shop!

Back